KIA objavila prve fotografije novog Picanta

Novi Picanto zadržao je vanjske mjere istoimenog prethodnika, ali će putnicima biti ponuđeno više korisnog prostora u kabini.

KIA je objavila nekoliko zvaničnih fotografija treće generacije modela Picanto koji će svoje premijerno predstavljanje pred publikom imati na predstojećem Sajmu automobila u Ženevi.

Na fotografijama se može vidjeti Picanto koji je opremljen najboljim paketom opreme, a prema svemu sudeći, KIA-in gradski automobil će biti jedan od najatraktivnijih modela koji se trenutno nude u A segmentu.

kia_picanto_2017_08

Zamišljen i dizajniran kao zajednički projekat timova u Južnoj Koreji i Njemačkoj, novi Picanto ima 15 milimetara veće međuosovinsko rastojanje i širi trag točkova koji su smješteni u samim uglovima atraktivne karoserije koja sada ima minimalne prevjese preko osovina.

U KIA-i kažu da su na taj način povećali prostor u novodizajniranoj putničkoj kabini, bez povećanja ukupne dužine karoserije, a takođe tvrde da je novi Picanto najprostraniji automobil u svom segmentu.

kia_picanto_2017_09

Zvaničnih informacija o motorima koji će pokretati Picanto još uvijek nema, ali se pretpostavlja da će osnovni model u ponudi pokretati atmosferski benzinski motor iz Picanta druge generacije. Pored njega u ponudi se očekuje i litarski trocilindarski turbo-benzinski motor koji će se nuditi sa 100 i 120 KS. Za prenos snage, pored standardnog ručnog mjenjača, opciono će se nuditi i automatski mjenjač.

Prvi primjerci u prodajne bi salone trebali stići krajem trećeg kvartala ove godine.