Jaguarova ponuda za F-type proširena modelom 400 Sport Launch Edition

 

Jaguar je u Detroitu predstavio redizajnirano izdanje modela F-type, a istovremeno su ponudili i njegovu verziju 400 Sport Launch Edition koja će se proizvoditi samo godinu dana.

Jaguar je na Sajmu automobila u Detroitu predstavio osvježeno izdanje jednog od svojih najuspješnijih sportskih dvosjeda koji se može dobiti u Coupe ili Cabrio verziji, a uz nove detalje na skladnoj karoseriji i u unutrašnjosti, Britanci su ponudu za F-type proširili posebnom verzijom 400 Sport Launch Edition koju će proizvoditi samo godinu dana.

F-type 400 Sport pokreće trolitarski V6 motor potpomognut mehaničkim kompresorom koji u ovom slučaju umjesto 380 razvija 400 konjskih snaga, što sugeriše i sama oznaka automobila. S dodatnim konjskim snagama stigla je mehanička ograničena blokada diferencijala i komplet kočnica s većim diskovima čiji su promjeri sada 380 milimetara (naprijed) i 376 milimetara (nazad). Tu su i nove tamne 20-inčne felge, ali i adaptivni amortizeri.

Jaguar će F-type 400 Sport nuditi u tri boje karoserije (siva, crna i žuta), a karoseriju karakterišu nešto veći prednji usmjerivač vazduha, veće obloge pragova i sivi zadnji difuzor vazduha. Dosadašnji dvostruki usisnici u prednjem odbojniku zamijenjeni su jednostrukim otvorima, a adaptivna svjetla sada su opremljena isključivo LED tehnologijom.

Poboljšanja u kožom obloženoj unutrašnjosti uključuju nova olakšana sjedišta i novi multimedijalni sistem Touch Pro koji vozaču sada nudi i online informacije o stanju na cestama i vremenskim uslovima.