Aspark Owl zvanično dobija proizvodnu verziju

Sjećate li se japanskog električnog hiperautomobila, nazvanog Aspark Owl? Ovaj model je šokirao sve ljude iz automobilske industrije prije skoro dvije godine, video snimkom u kom od nula do sto kilometara na čas ubrzava za 1.92 sekunde. Pa, japanski butik tvorac automobila upravo je predstavio proizvodnu varijantu svog električnog ljubimca, tokom sajma automobila u Dubaiju.

Aspark Owl model smatra se automobilom sa najbržim ubrzanjem na svijetu, koji za 1.69 sekundi dostiže sto kilometara na čas.

“Bili smo prva kompanija koja je predstavila koncept sasvim električnog hiperautomobila prije dvije godine”, kaže Masanori Jošida, CEO slavnog brenda. “Bili smo prva kompanija koja je predstavila proizvodnu verziju ovog tipa automobila tokom sajma automobila u Dubaiju. Bićemo prvi koji će sasvim električni hiperautomobil ponuditi svojim kupcima u drugom tromjesečju iduće godine. Zaista sam ponosan na to”, dodao je.

Aspark tvrdi da njihova električna sovica ima zaista nevjerovatne cifre performansi. Maksimalna brzina ovog modela je prema njihovim navodima 400 kilometara na čas, dok od nule do 300 kilometara na čas može ubrzati za samo 10.6 sekundi.

Sve ovo, Owl modelu omogućavaju četiri električna motora, koji izbacuju ukupno 1.985 konjskih snaga. Hiperautomobil ima litijum-jonsku bateriju od 64 kilovata, koja mu pruža uživanje u prelaznom opsegu od 450 kilometara prema NEDC testu, ali iz Aspark brenda kažu da će veća baterija biti dio ponude u bliskoj budućnosti.

Aspark će takođe kreirati samo pedeset ovakvih modela, a cijena jednog je oko 2.9 miliona eura. Kao što smo već naveli, prve dostave kreću u drugom tromjesečju iduće godine.