Delta Holding uskoro počinje gradnju tržnog centra na Autokomandi i u Banjaluci

Izgradnja tržnog centra na Autokomandi i u Banjaluci najznačajniji projekti Delte u ovoj godini

Delta Holding će sredinom ove godine početi izgradnju tržnog centra “Delta Planet” na beogradskoj Autokomandi u vrijednosti 200 miliona eura, najavio je Dejan Jeremić.

“Delta Planet” će se prostirati na 200.000 kvadrata i biće najveći šoping mol u regionu, a u njegovoj izgradnji i poslovanju biće angažovano oko 4.000 ljudi.

Izgradnja šoping centra “Delta siti” u Banjaluci će koštati 70 miliona eura, angažovaće lokalnu građevinsku industriju i otvoriti oko 2.500 radnih mjesta. Budući tržni centar imaće površinu od 80.000 m2. Kada bude otvoren ponudiće više od 100 lokala, a na raspolaganju će biti 1.000 parking mjesta. Lokacija Delta City-ja biće u Bulevaru srpske vojske, u blizini Kampusa Univerziteta u Banjaluci.

Prema riječima potpredsjednika Delta Holdinga Živorada Vasića, jedna od značajnih investicija te kompanije je i izgradnja hotela Interkontinental u Ljubljani koji bi trebalo da bude otvoren u septembru ove godine, a koštao je 50 miliona eura. Taj hotel ima četiri sprata ispod zemlje i 20 spratova iznad zemlje, bazen na 19. spratu, a sobe su od 38 kvadrata. Delta, čiji je vlasnik Miroslav Mišković, krajem prošle godine je kupila hotel Holidej in i Belexpocentar u Beogradu koji će biti “renovirani za 21. vijek”.

Ta kompanija je u 2016. godini ostvarila prihod od 49,47 milijardi dinara, a najveći udio, 54 odsto, ima Delta Agrar. Delta Auto grupa je prošle godine povećala prihode za više od deset odsto, a ove godine planira da na domaće tržište uvede električne automobile i hibridna vozila.

Delta Transportni Sistem povećao je prošle godine prihode za preko 20 odsto, čemu je doprinijelo pružanje usluga međunarodnog transporta u 36 zemalja. Planirano je da ta firma uvede novu uslugu željeničkog transporta i otvaranje novih linija zbirnog drumskog transporta za Njemačku i Austriju.

U 2017. godini ulaganja Delte u agrar će, kako je planirano, biti udvostručena i iznosiće skoro 40 miliona eura.