Samsung predstavio tri nova smartfona

Kompanija Samsung želi što prije zaboraviti prošlu godinu i neuspjeh smartfona Galaxy Note 7, a jedan od prvih koraka su tri nova smartfona iz porodice Galaxy A.

Radi se o Galaxyju A3, A5 i A7, koji se razlikuju po veličini ekrana, a dolaze kao jeftinija alternativa uređajima iz porodice Galaxy S. Uređaji su otporni na vodu i prašinu, a posjeduju i zadnju kameru od 16 megapiksela sa “selfie modom” koji omogućava fotografisanje dodirom bilo gdje.

Galaxy A7 je najnapredniji od sva tri smartfona, posjeduje široki 5,7-inčni full HD Super AMOLED ekran, 3 GB RAM-a, 32 GB interne memorije i slot za microSD karticu.

Galaxy A uređaji će se ovog mjeseca pojaviti prvobitno na ruskom tržištu, a kada će stići na ostala tržišta, zasad nije poznato.

Najveći svjetski proizvođač „pametnih telefona“ povukao je u septembru 2,5 miliona telefona „Note 7“ poslije izvještaja da se pregrivaju, navodeći da su litijumske baterije dobavljača dovele do toga. Procjenjuje se da će problemi koštati najmanje 5,3 milijarde dolara početkom 2017.