Lego napravio svoju društvenu mrežu

Lego je osmislio posebnu društvenu Lego life mrežu, dizajniranu tako da korisnicima modernih lego proizvoda omogući da dijele svoje kockaste kreacije sa virtuelnom zajednicom

Platforma u stilu Instagrama je napravljena za dijeljenje fotografija individualnih kreacija, a ima i forum za razgovor koja je namijenjena djeci starosti do 13. godina.

U Lego life interakcija se odvija uz stroga ograničenja komentara, a oglašavanje je ograničeno samo na Lego proizvode, u okviru kojeg članovi mogu pratiti druge korisnike i dijeliti emoji-e ili unaprijed pripremljene odgovore na radove drugih.

Neki segmenti posvećeni su popularnim linijama proizvoda, kao što su Star Wars i Batman.  Lego će onemogućiti vlasnicima računa da dijele lične podatke, a avatari će biti ograničeni na personalizovane Lego figurice.

Mreža je za sada dostupna u SAD-u, Velikoj Britaniji, Kanadi, Francuskoj, Njemačkoj, Danskoj, Austriji i Švicarskoj na iOS i Android uređajima, a očekuje se da će Lego life postati centralno čvorište za cjelokupne online usluge ovog brenda.

Lego je nedavno predstavio i Lego boost platformu za pravljenje i programiranje robota od Lego kockica.