ArcelorMittal ulaže 38 miliona KM za osiguranje održivosti proizvodnje

Zenička kompanija ArcelorMittal, jedan od najvećih bh. izvoznika, ulazi u fazu realizacije osiguranja boljih uslova za dugoročno planiranu proizvodnju

U ovoj godini ArcelorMittal Zenica će realizovati dva velika investiciona projekta, a prvi kreće već naredne sedmice, kada je najavljeno potpisivanje ugovora za generalni remont visoke peći u okviru te kompanije. Najavljeni ugovor će biti potpisan sa italijanskom kompanijom “Danieli Corus”, a ukupna vrijednost projekta je 38 miliona KM.

Iz kompanije je saopšteno da potpisivanjem tog ugovora, kompanija ArcelorMittal Zenica još jednom potvrđuje svoju opredijeljenost da nastavi sa radom u Zenici i osigura održivost proizvodnje u narednih 15 godina.

Ove godine planiran je i početak rekonstrukcije pogona Energetike, koja bi uz značajna finansijska ulaganja trebala da unaprijedi tehnološke proizvodne linije u kompaniji i omogući nova radna mjesta, značajno poboljša kvalitet vazduha u gradu Zenici i da omogući kvalitetnije daljinsko zagrijavanje stambenih i poslovnih prostora.