Opel objavio početne cijene za novu Insigniju

Početna cijena druge generacije Opelovog automobila D segmenta u Njemačkoj iznosi 25.940 eura

Njemačka filijala General Motors je ubrzo nakon predstavljanja i karavanske verzije Insignije druge generacije, Sports Tourer, koja se priključila trovolumenskom modelu Insignia Grand Sport, objavila početne cijene automobila na domaćem tržištu, od kojeg u Opelu očekuju mnogo.

Za osnovni model nove Insignije kupac će morati da izdvoji 25.940 eura, a jednako specifična i motorizovana karavanska verzija će koštati 26.940 eura.

U odnosu na prethodnu generaciju, a zahvaljujući korištenju lakših materijala, nova Insignija Grand Sport je lakša 175 kilograma, a njena karavanska verzija lakša je čak 200 kilograma.

Opel će na početku prodaje kupcima ponuditi nekoliko benzinskih i dizelskih motora, a kao osnovni benzinac u ponudi je novi 1,5-litarski četverocilindarski turbo motor koji će biti ponuđen u verziji sa 140 i 166 KS. Trenutno najsnažniji benzinac u ponudi je dvolitarski četverocilindarski turbo motor koji raspolaže s 260 KS, a nudiće se u kombinaciji s 8-stepenim automatskim mjenjačem i adaptivnim pogonom preko obje osovine.

Slabiji dizelski 1,6-litarski četverocilindarski dizelski motor nudi 110 KS, a u ponudi je i dvolitarski četverocilindarski dizelski motor koji raspolaže sa 170 KS.

Više detalja o cijenama i mogućim kombinacijama motora i opreme će biti poznato uskoro kada će se u Opelu zvanično otvoriti knjiga narudžbi.