Počinje gradnja zgrade od 100 miliona KM

BiH

U Sarajevu su ovih dana počeli radovi na izgradnji Sarajevo Towera, jedne od najvećih zgrada koja će promijeniti izgled glavnog grada BiH

Nakon što je početak gradnje dugo najavljivan, mašine ovih dana su konačno izašle na teren, a radovi su u toku. Trenutno se radi na rušenju postojećih zgrada koje se nalaze na toj lokaciji i raščišćavanju terena. Ubrzo nakon toga će uslijediti i kopanje temelja i drugi građevinski radovi, s obzirom da investitori imaju sve dozvole i da su otklonjene sve prepreke.

Kako su ranije pisali mediji, kompleks Sarajevo Tower prostiraće se na oko 70.000 kvadratnih metara poslovnog i stambenog prostora, a objekat će imati 30 spratova (-3+P+26).

U podzemne tri etaže biće smješteno oko 600 garažnih mjesta, zajedničke prostorije (podstanica, sprinkler stanica, ostave i sl.).

Poslovni prostori su na prizemlju do drugog sprata i zauzimaće površinu od 10.000 m2. U okviru dijela namijenjenog za poslovne prostore planiran je i tržni centar, vrtić, tri salona, zubarska ordinacija.

Stambeni dio će sadržavati više od 400 stambenih jedinica, pri čemu će kupci imati mogućnost da oblikuju unutrašnji raspored prostorija prema vlastitim potrebama i mogućnost da biraju materijal za finalnu ugradnju.

Mediji su i ranije pisali da su bh. firma ANS Drive i kuvajtski investitor Smart Invest spremni u ovaj projekat investirati vrtoglavih 100 miliona KM. (Biznisinfo)