Kompanija Cepter kupila hotel Zvezda u Vrnjačkoj Banji

Kompanija Cepter (Zepter) kupila je hotel Zvezda u Vrnjačkoj Banji za 179,2 miliona dinara i najavila da će u taj hotel uložiti 10 miliona eura

Novac će, kako navode u kompaniji, biti uložen u renoviranje hotela i bašte, što će podstaći otvaranje novih radnih mjesta, zdravstveni turizam i razvoj opštine.

Pošto se Zvezda nalazi na izvoru termalne vode, planiramo da hotel pretvorimo u zdravstveni, kongresni i turistički centar Vrnjačke Banje – rekla je direktor marketinga i komunikacija kompanije Cepter Danijela Pantić Conić.

Hotel se nalazi na samoj promenadi u centru banje i počeo je da radi 1980. godine. Poznat je po Kongresnoj dvorani, sa 1.200 mjesta, jedinoj u regionu i Sportskom centru. Na 11.455 kvadratnih metara su 133 sobe i apartmani s kapacitetom od 200 kreveta.

Kompanija Cepter posjeduje još pet hotelskih objekata: hotel Palas u Banjaluci, Drinu u Bajinoj Bašti i vilu Drina na Perućcu, Zepter Hotel u Bosanskoj Dubici i Zepter hotel u centru Beograda.

Kompanija Zepter, čiji je vlasnik Filip Cepter, je multinacionalna kompanija koja posjeduje sedam fabrika u Njemačkoj, Italiji i Švajcarskoj.