Samsung napravio tvrđi i otporniji Galaxy S8

Nakon loših rezultata na testu lomljivosti Samsung Galaxy S8 telefona, izgleda da čvršća Samsung Galaxy S8 Active verzija uskoro stiže

Wireless Power Consortium, grupa zaslužna za Qi standard bežičnog punjenja je okačila prvu sliku predstojećeg pametnog telefona na svoj sajt, prenosi Android Authority.

Kao što se da primjetiti, Galaxy S8 Active nema zakrivljen ekran, kakav se nalazi na S8 i S8+. Ima ojačano tijelo, koje osigurava da će uređaj nastaviti da radi bez problema, u slučaju da ga ispustite na zemlju ponekad. Kombinujući to sa otpornošću na prašinu i vodu (IP68), ovaj čvrsti smartfon vjerovatno može svašta da izdrži. Nažalost, Wireless Power Consortium nije izlistao specifikacije za Galaxy S8 Active. Međutim uređaj će najvjerovatnije imati isti hardver kao i običan S8, tako da već znamo šta da očekujemo.

Samsungov predstojeći uređaj će imati ekran od 5.8 inča sa rezolucijom od 2.960 x 1.440 piksela. Ispod poklopca se nalazi Snapdragon 835 čipset zajedno sa 4 GB RAM-a. Druge opcije uključuju glavnu kameru od 12 MP, selfi kameru sa senzorom od 8 MP i 64 GB memorije za skladištenje. Međutim postoji velika šansa da će Galaxy S8 Active imati veću bateriju od Galaxy S8 koja je kapaciteta 3.000 mAh. Ovo se desilo sa prethodnom generacijom, jer je S7 dolazio sa 3.000 mAh baterijom, dok je Active verzija imala bateriju kapaciteta 4.000 mAh. Ovaj robusni telefon bi trebao biti najavljen uskoro, a za početak će biti dostupan samo određenim provajderima. (Mondo.rs)