Meksiko najatraktivnije tržište za investitore, Indija najgore

Meksiko je za investitore najatraktivnije tržište u razvoju uključujući rast, prinos i kapital, dok je tržište Indije najgore, pokazuju istraživanja Bloomberga

Meksiko je iskoristio priliku da poradi na marketingu i imidžu nakon što je predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Trump rekao da će podići zid na granici sa zemljom. Ove godine pažnja investitora biće usmjerena na zemlje u kojima postoji poboljšanje političke klime. Na listi popularnih destinacija Meksiko se našao kao jedna od najatraktivnijih zemalja u tom dijelu prije svega zbog niske vrijednosti pezosa, cijena bakra i očekivanja povoljnijih mjera za investitore nakon predsjedničkih izbora u zemlji.

zemlje ulaganja

Rusija se takođe sudeći prema tabeli Bloomberga ne čini privlačna investitorima jer se ne žele oslanjati na niske kamatne stope i kupovati državne dionice od niske vrijednosti. Prema njihovom mišljenju, rublja nema veliki potencijal. U Brazilu, akcije Petrobrasa i dalje su jeftine, ali analitičari prognoziraju da će kompanija teško biti u stanju obnoviti svoje poslovanje u ovoj godini.

Indija je najmanje atraktivna za investitore zbog relativno skupih dionica, obveznica i valute. Vaninder Singh, ekonomista iz Singapura smatra da se Indija trenutno na tržištu pojavljuje kao neatraktivna za investitore.