Kevin Spejsi voditelj pozorišnih nagrada Toni

Američki glumac Kevin Spejsi odabran je za voditelja ovogodišnjih pozorišnih nagrada Toni, čime je stavljen u nezavidnu poziciju da održi visoku gledanost sa prošlogodišnje manifestacije

Manifestacija će 71. put biti održana 11. juna u dvorani Rejdio siti mjuzik hol u Njujorku sa 6.000 mjesta, a producenti se nadaju da se neće ponoviti nepredviđene situacije koje su obilježile ovogodišnje ceremonije, poput proglašenja pogrešnog pobjednika na dodjeli Oskara i problema sa zvukom na dodjeli nagrada Gremi.

Spejsi, koji je zvijezda američke serije Kuća od karata i dobitnik Oskara za uloge u filmovima „Dežurni krivci“  i „Američka ljepota“ dobio je nagradu Toni 1991. godine za pozorišnu predstavu Nila Sajmona „Izgubljen u Jonkersu“.

Kao nagrađivani filmski i pozorišni glumac, koji je poznat i kao pjevač, Spejsi ima sve potrebne kvalitete za voditelja velike manifestacije. Producenti Toni nagrada nadaju se da će Spejsi uspjeti da održi gledanost na visokom nivou, pošto je prošlogodišnju ceremoniju gledalo 8,73 miliona ljudi. To je bila najveća gledanost od 2001. godine i povećanje od 35 odsto u odnosu na 2015. godinu.

Prošle godine domaćin večeri bio je Džejms Korden, a mjuzikl „Hamilton“, inspirisan životom američkog političara Aleksandra Hamiltona s prelaza 18. i 19. vijeka, jednog od Očeva osnivača SAD, osvojio je nagrade u 11 kategorija.

Dodjela američkih pozorišnih nagrada Toni najvažniji je dogadjaj u godini za Brodvej, a nagrade koje dodjeljuje žiri od oko 700 članova smatraju se pandanom Oskara, koji se dodjeljuje za film, Emija, za televiziju, i Gremija, nagrade za muziku.