Ovako izgleda najmanji laptop na svijetu

U pitanju je GPD Pocket laptop koji je malo veći od mobilnog telefona

Posljednjih godina, tehnološki gedžeti postaju sve veći, a telefoni i laptopovi dobijaju najveće promjene. Za godinu dana na tržištu se pojavilo bezbroj novih laptopova ali kompanija GPD je odlučila da uradi nešto drugačije i da kreira najmanji laptop na svijetu. Iako ova titula još uvijek nije zvanična, mnogi kažu da je GPD Pocket laptop najmanji na svijetu.

Ovaj laptop je savršeno upakovan u malo pakovanje i sadrži sve funkcije koje vam pruža laptop standardne veličine. Kad se preklopi malo je veći od mobilnih telefona što znači da ovaj laptop može da stane u vašu torbicu i da bude sa vama u pokretu.

Kada se uzme u obzir njegova veličina, njegove performanse postaju još impresivnije, jer je nevjerovanto da su ovakve komponente smještene u tako mali prostor. Ovaj laptop u sebi sadrži četvorojezgarni Atom x7 – Z8750 procesor koji ima snagu od 2.5 Ghz, RAM memoriju od 8GB i SSD memoriju od 128 GB. Pošto je toliko mali on sadrži kuler koji mu pomaže da ostane hladan, ali čak i kada radi punom snagom, on nije toliko glasan.

Pored standardne numeričke tastature, ovaj laptop sadrži i mini džojstik koji služi za upravljanje kursora na ekranu. Takođe, njegov ekran je i Touch Screen pa dodirom na ekran možete selekotovati i birati informacije i opcije.

Sa njegove strane nalazi se i mnoštvo dodatnih portova, pa možete priključiti nekoliko USB priključaka i dodatnu opremu ako vam je to potrebno. GPD Pocket laptop je savršeni putni računar koji može da stane u vaš džep i koji će vam završiti sve poslove koje želite.