Vodič kroz prestonicu mode

Ako ste ljubitelj mode, dizajna, stila i luksuza, onda je Milano jedan od najboljih gradova koje možete posjetiti

Milano je jedan od modno najnaprednijih gradova svijeta, a često ga nazivaju i svjetskom prestonicom mode. Ipak, nije samo moda atrakcija ovog grada. U njemu se može vidjeti mnoštvo umjetnosti i arhitekture, a on je takođe idealno mjesto za istraživanje gastronomskog bogatstva Italije. Šoping u ovom gradu je nevjerovatno iskustvo. Dom brendovima poput Armani, Versace, Prada i Gucci, ovaj grad je haute couture sjedište, gdje je praktično svaka ulica dobila svoju porciju slave u nekom od vrhunskih modnih magazina.

Kada posjećujete ovaj grad, preporučujemo vam da odsjednete u Armani Hotel Milano, jer ne postoji bolji omaž ovom modernom gradu od hotela koji je dizajnirao sam Đorđo Armani.

Predstavljamo vam najbolje aktivnosti koje ovaj grad nudi, a u kojima ćete sigurno uživati.

Najbolja dnevna ekskurzija
Jezero Komo nalazi se u kraju koji je poznat po svojoj dramatičnoj scenografiji, u samom podnožju Alpa. Popularno je zbog svježeg vazduha, vode, planina i nevjerovatno dobrog vremena. Teško će vam biti da se vratite u “civilizaciju”, kada jednom iskusite svu ljepotu prirode.

Najbolja aktivnost
Za nezaboravno iskustvo šopinga, Armani Hotel Milano vam predlaže Personal Shopper uslugu. Kako se ovaj hotel nalazi u srcu čuvenog Quadrilater Della Moda distrikta, a poznat je po svojim luksuznim buticima, gosti hotela će u pratnji iskusnih modnih stručnjaka dobiti priliku za besprekornu kupovinu.

Najbolji pogled
Armani stil i filozofija definišu svaki detalj hotela Armani u Milanu. Svaki element hotela je lično kreirao čuveni modni dizajner, vodeći računa o estetici i senzualnosti svake sitnice. Sobe koje su smještene na šestom nivou hotela nude privatne terase sa vrhunskim pogledom na istorijski centar Milana i Porta Nuova distrikt. Svi zajednički prostori nalaze se na sedmom i osmom spratu u takozvanom staklenom šeširu hotela, te i odatle možete uživati u panoramskom pogledu na grad – od istorijske katedrale, pa sve do najnovijih nebodera.

Najbolja porodična aktivnost
Mlađi gosti će svakako uživati u ovom hotelu i gradu zahvaljujući specijalnom Kids programu. Svako dijete će dobiti torbu gostoprimljivosti po dolasku, koja će sadržati brojne poklone u skladu sa godinama djeteta i sve pogodnosti koje su mu potrebne. Klinci imaju na raspolaganju određene Armani/SPA usluge i odvojeni meni u hotelskom restoranu. Hotelsko osoblje je obučeno da im pruži najbolji savjet kada govorimo o mjestima koja bi djeci bila interesantna.

Najbolja tajna milanske kulture
Pinacoteca di Brera, jedna od najčuvenijih umjetničkih galerija svijeta koja sadrži umjetnička djela italijanskih umjetnika od 14. do 20.vijeka je definitivno prava poslastica koju vam Milano nudi. Brera je inače i jedan od najslikovitijih dijelova grada, sa svojim istorijskim uzanim ulicama. Tokom večernjih sati, ulice ovog dijela grada osvajaju restorani i barovi koji postavljaju bašte na otvorenom.

Najbolji restoran za proslavu
Smješten na sedmom spratu prestižne Manzoni 31 građevine, Armani/Ristorante kombinuje odličnost italijanskog ukusa sa preokretima na svjetskom nivou. Inovativan i elegantan, savremen i tradicionalan, ovaj restoran spaja u sebi tehniku, stil i senzorno iskustvo. Armani stil je evidentan u dizajnu ovog restorana, prirodnim bojama i prefinjenom okruženju. (Luxlife)