Ferrari Daytona koji izgleda kao milion dolara

Jedan prodavac aviona prišao je Bilu Harahu, pokušavajući da mu proda helikopter kako bi olakšao njegovo putovanje između hotela u Rinu i jezeru Taho

Harah je izjavio kako želi da prevali tu razdaljinu u nečemu što je brže od njegovog Ferrari automobila. Ferrari je ipak pobijedio, ili tako barem predanje kazuje, sa prosječnom brzinom od 234 km/h, koja je i kreirala ovu legendu. Sada taj legendarni Ferrari odlazi na aukciju.

Harah će najbolje biti pamćen kao osnivač hotelske imperije i kazina, koji su danas dio Caesars Entertainment grupacije, ali takođe i kao najveći distributer italijanskog brenda za Zapadnu Obalu Sjedinjenih Američkih Država.

Kada je kupio svoj kupe 365 GTB/4 Daytona za svoju ličnu upotrebu 1971. godine, on je ga je odmah, veoma mudro usavršio u Frank Mir of Santa Monica tjuning kući i približio ga takmičarskom standardima. Vozilo koje je rezultiralo postaje poznato kao Harrah Hot Rod i kompletirano je točkovima sportskog stila i modernizovanom verzijom V12 motora zapremine 4,4 litra, kasnije matiranog na 386 ks umjesto standardnih 325. Imajući ovo u vidu, ako upotrebite identičan procenat na modernom nasljedniku modela Daytona, dobićete Ferrari 812 Superfast koji je dobar za 865 ks umjesto 798.

Pošto je Harahov automobil Daytona iz 1978. godine promijenio dosta vlasnika i nekoliko veoma popularnih kolekcionara, sada se smatra „kompletnim“, sa „H“ tablicama države Nevade i biće smješten na prodajnom mjestu kompanije RM Sotheby tokom Monterey događaja koji se održava sljedećeg avgusta.

Između svih Daytona modela, fabrički Spider i Competizione teže ka prodaji po najvećim cijenama, dok je kompanija RM prodala nekoliko kupe varijanti ovih roudstera za 3,3 miliona dolara po komadu. Međutim, Harahov automobil biće ponuđen bez rezerve i nije sigurno da li će dostići cijenu višu od milion dolara. (Autoexclusive.rs)