iPhone 8 stiže sa bežičnim punjenjem?

Ming-Či Kuo iz analitičke kuće KGI Securities do sada je imao mnogo uspjeha u prognoziranju Appleovih noviteta

Prema njegovoj prognozi, sljedeću generaciju iPhonea, ili bolje rečeno – sve nadolazeće modele, Apple će opremiti mogućnošću bežičnog punjenja, čime će se ovaj IT div pridružiti društvu koje je tu već godinama.

Kuo navodi kako će, usprkos podršci za bežično punjenje na svim nadolazećim modelima, Apple najjeftinija izdanja iPhonea ipak opremiti samo standardnim punjačem. Skuplji modeli bi mogli donijeti i postolje za bežično punjenje u paketu.

Očekuje se kako će to biti tek početak priče i da će Apple ‘agresivno prihvatiti bežično punjenje kroz 2018. godinu za više svojih proizvodnih linija’. Glavni dobavljač bežičnih punjača za Apple biće Pegatron, dok će Foxconn biti ‘prezaposlen proizvodnjom AMOLED ekrana’.

KGI Securities je nešto ranije naveo kako bi Apple dogodine mogao da prezentuje tri iPhone 8 modela. Tu bi trebalo da budu logični nasljednici iPhonea 7 i 7 Plus, ali vrh ponude će činiti posebno opremljen i najskuplji model. On će stići sa zakrivljenim AMOLED ekranom dijagonale 5,8″.

S obzirom da je do predstavljanja noviteta preostalo gotovo godinu dana, stvari se itekako mogu izmijeniti u svijetu van glasina.