Za mlađeg Azara Arsenal nudi 17 miliona, a Borusija traži duplo više

Fudbalska braća Azar iz Belgije mogli bi zaigrati zajedno u Premijer ligi

Eden žari i pali u dresu Čelsija, a sudeći prema poslednjim nagovještajima, njemu bi u glavnom gradu Velike Britanije trebalo da se pridruži dvije godine mlađi Torgan

Ofanzivni vezni Borusije iz Menhengladbaha jedan je od igrača koji se dovodi u vezu sa Arsenalom, koji traži pravu „desetku“ – mada je kod Arsena Vengera polivalentnost posebno cijenjena osobina, a 24-godišnji vezista može da odgovori zahtjevima na više pozicija – i postoje šanse da Belgijanac u predstojećem prelaznom roku završi na Emiratima.

Nekoliko uticajnijih belgijskih medija prenijelo je vijest i interesovanju Arsenala, poduprtu saznanjem da su Tobdžije u Njemačku poslale ponudu vrijednu 17.000.000 eura. I da je ona odbijena. Navodno, Borusija iz Menhengladbaha traži bar duplo više. Dakle, 34.000.000. Što svakako za Arsenal nije problem, ali da li Torgan Azar vrijedi baš toliko novca?

U međuvremenu, ponudu je dostavio i Everton – ne navodi se koja suma je u pitanju – ali je istog časa odbijen.

Torgan Azar je, inače, od 2012. do 2015. bio pod ugovorom sa Čelsijem, koji ga je kupio iz Lensa, samo nekoliko dana pošto je iz Lila doveo njegovog brata Edena. Istini za volju, na dvije godine mlađeg ofanzivca nikad stvarno nije računao, zato ga je slao za pozajmice. Najpre u Zulte Varegem gdje je nagovijestio velike mogućnosti, da bi prije dva ljeta Maks Eberl, sportski direktor Borusije odlučio da ga trajno otkupi i dovede u Menhengladbah za 8.000.000 evra.

Sad ga cijeni skoro četiri puta skuplje. Uz napomenu, Torgan se često muči s povredama, pa će Arsenal, ako ga stvarno želi, sigurno uspjeti da obori cijenu.