Dejvis kup se definitivno mijenja od 2018.

Sport

Glavni odbor Međunarodne teniske federacije donio je nekoliko značajnih odluka koje će bitno uticati na budućnost jednog od najstariji sportskih takmičenja na planeti, Dejvis kupa

Iako je bilo još prijedloga, kao onaj da se igra svake druge godine, on nije prošao, ali su odobreni oni da će se singl igrati na dva dobijena seta, Dejvis kup i Fed kup šampioni će imati garantovano domaćinstvo u prvom kolu narednog ciklusa, a finale će se održavati na jednoj, unaprijed određenoj lokaciji.

Ove promjene bi trebalo da stupe na snagu 2018. godine, naravno samo ukoliko svi članovi Generalne skupštine ITF-a budu dali saglasnost. Jasno je da će do njih doći, samo je pitanje da li će svi prijedlozi preživjeti glasanje.

Skupština se održava u Vijetnamu u avgustu ove godine, ali veliko je pitanje da li će najveće zvijezde bijelog sporta, prije svih Federer, Nadal, Đoković i Mari, koji su najviše insistirali na promjenmaa biti u potpunosti zadovoljni onime što je predloženo.

Inače, ITF je već primio nekoliko ponuda gradova koji bi 2018. željeli da budu domaćini velikog finala. Aktuelni šampioni Dejvis kupa su Argentinci.