Sky Sports: Ronaldo zainteresovan za povratak u Manchester United

Britanski Sky Sports tvrdi da je najbolji fudbaler svijeta Cristiano Ronaldo zainteresovan za povratak u Manchester United

Mediji iz Španije, Portugala i Velike Britanije već nekoliko dana pišu kako Ronaldo želi napustiti Španiju, a izvor blizak ofanzivcu Real Madrida rekao je da mu je United vrlo blizak srcu.

Manchester United je prodao Ronalda u Real Madrid na ljeto 2009. godine za tada rekordna 93 miliona eura i barem jednom do sada je pokušao da ga vrati nazad.

Sky navodi da je United oprezan u odluci da posegne za Ronaldom i generalno mišljenje na Old Traffordu je da će Ronaldo ipak ostati u Madridu.

Ronaldovim zastupnicima je rečeno da mu pronađu klub izvan Španije pošto je Ronaldo ljut zbog navoda o utaji poreza u iznosu od 14,7 miliona funti u periodu od 2011. do 2014. godine.

Među potencijalnim destinacijama na kojima bi mogao završiti 32-godišnji Ronaldo, Sky navodi Paris Saint-Germain, Milan i Kinu.

Real će učiniti sve da zadrži Portugalca, ali ukoliko ipak dođe do transfera, United je jedan od klubova u koji bi Ronaldo želio otići, tvrdi Sky.