Perez: Bez milijardu eura ne damo Ronalda

Predsjednik Real Madrida Florentino Perez rekao je da planira da zadrži prvu zvijezdu Kristijana Ronalda, osim u slučaju da neki klub aktivira otkupnu klauzulu od milijardu eura i odvede Portugalca

Ronaldo je izrazio nezadovoljstvo što ga španski tužioci terete da je utajio porez u iznosu od 14,7 miliona eura i želi da napusti Real posle devet godina.

– Još uvek nismo pričali, ali ćemo to učiniti u narednim danima. Ronaldo ima izlaznu klauzulu od milijardu eura i ukoliko je niko ne aktivira, on ostaje u Madridu – rekao je Perez za Onda Sero.

Prvi čovjek Reala stao je u odbranu najboljeg fudbalera svijeta, istakavši da Ronaldo uvijek poštuje propise i zakone.

– Sve je veoma čudno, Kristijano je dobar momak, i kao profesionalac i kao ličnost. Ljudi pričaju da je delikvent i to me najviše pogađaja. Ne poznajem dobro njegov slučaj, ali mogu da kažem da nemam trunku sumnje da je Kristijano poštovao obaveze – zaključio je Perez.

Ronaldo je pod optužbom da je na Djevičanskim ostrvima sakrio prihode od prava na imidž, što je demantovao.

Portugalac je zbog nastale situacije već obavijestio trenera Zinedina Zidana da ima namjeru da ode iz redova prvaka Evrope i Španije, posle čega se sve više pominje njegov povratak u Mančester Junajted.