Kratkoročne Instagram priče dostigle 250 miliona dnevno

TECH

Instagram Stories nastavlja da postiže sjajne rezultate, pa je sredinom juna zabilježio da je dostigao 250 miliona dnevnih aktivnih korisnika, što je za 50 miliona bolji rezultat nego u aprilu i za stotinu miliona bolji nego u januaru ove godine

S druge strane, konkurentski Snapchat ima 166 miliona dnevnih aktivnih korisnika – ako se govori o korišćenju kompletne aplikacije.

Na Instagramu je, u prosjeku, aktivno 700 miliona korisnika mjesečno, što ne čudi, s obzirom na to da iza ove aplikacije stoji Fejsbuk. Snapchat, međutim, od predstavljanja Instagram Stories u avgustu prošle godine bilježi osjetan pad.

Konkretnije, otkad se 2. avgusta pojavila konkurencija, Snapchatov rast usporen je za 82 odsto. Tokom prvog kvartala prošle godine, Snapchat je imao dnevno 122 miliona aktivnih korisnika, što je u odnosu na kvartal ranije bio rast od 14 odsto. Zatim je uslijedio drugi kvartal, najbolji u istoriji ove mlade društvene mreže. Zabilježeno je 143 miliona dnevnih korisnika, što iznosi rast od 17.2 odsto.

Instagram je uveo i Live snimke, što znači da svaki video koji je podijeljen može da bude dostupan do 24 sata.