Milan najavio šest novih igrača

Sport

U AC Milanu ozbiljno razmišljaju o narednoj sezoni i osvajanju nekog trofeja najbolje govori prelazni rok, u kojem se Rossoneri veoma aktivni i nemilosrdno se pojačavaju

U ‘prvoj turi’ pojačanja na San Siro stigli su Musakio, Kesi, Rodriguez i Andre Silva. U završnoj fazi je sklapanje saradnja sa Fabiom Borinijem iz Sunderlanda, koji je doputovao u Milan i izjavio: „Sretan sam što sam ovdje.“ Njemu predstoje ljekarski pregledi i potpisivanje ugovora. On će imati ulogu rezervnog napadača s obzriom da Lapadula najvjerovatnije napušta San Siro.

Sljedeći na Milanovom radaru je mladi reprezentativac Andrea Konti iz Atalante koji igra na poziciji desnog beka.

Milanezi nisu odustali ni od dovođenja Nikole Kalinića iz Fiorentine. Dodatni vjetar u leđa ovom transferu daje i sam Hrvat koji svim silama želi u obući crno-crveni dres.

Lukas Bilja iz Lazija je još jedan od igrača koje rukovodstvo Milana želi vidjeti u svojoj svlačionici, ali u Rimu ga ne daju ispod 25 miliona eura.

Ako ne uspije taj transfer, Milan ima opciju B, a to je brazilski reprezentativac Tiago Maji iz Santosa za kojeg su spremni platiti 14 miliona eura, ali na rate, dok klub iz Brazila novac želi odmah.

Milanezi su udicu zabacili i u Njemačkoj, tačnije u Leverkusenu. Tamo se nalazi Hakan Čalhanoglu za kojeg su spremni platiti 18 miliona eura plus bonuse.

U igru je i danski stoper Simon Kjera iz Fenerbahcea.

Ukoliko uspiju u namjeri da dovede sve ove igrače za koje javno iskazuju interes, Milanezi će odriješiti kesu i platiti blizu 110 miliona eura. Do sada su već potrošili 96 miliona eura. (N1)