Zvezda zaradila na igraču koji nije zaigrao ni munut za nju

Sport

Poslije igrača koji su prošle, odnosno prethodnih sezona nosili dres Crvene zvezde sa uspjehom i naosvajali se trofeja, klub sa Malog Kalemegdana napustio je i košarkaš koji zvanično nije odigrao nijednu utakmicu u crveno-bijelom.

Od ponedeljka uveče, spisku na kojem su već osmorica prvotimaca i trener Dejan Radonjić, trebalo bi dodati još jedno ime: Džona Bolden;

Australijski košarkaš koji je sezonu 2016/17 proveo u FMP Železniku, pa pred poslednju utakmicu potpisao ugovor sa Crvenom zvezdom i tako zvanično ostvario transfer u redove šampiona Srbije, neće naredne jeseni igrati NBA ligu, ali se neće ni vratiti u Beograd.

Bolden je, prema saznanjima „Spotkluba“, prodat Makabiju iz Tel Aviva gde će nastaviti da igra i čeka šansu u NBA ligi.

Momka izuzetnih fizičkih predispozicija draftovala je Filadelfija Seventisiksers prošlog juna sa 36. pozicije i, kada je u klubu odlučeno da je još rano za njegov debi u NBA ligi i da bi najbolje bilo da se „kali“ u Evroligi, došlo je do pomalo neočekivanog obrta – Crvena zvezda je prodala njegov svježe potpisani dvogodišnji ugovor izralskom gigantu i na taj način, prema saznanjima medija, zaradila 675.000 dolara (587.000 eura).

To je, inače, ekvivalent sumi koju bi Crvena zvezda zaradila od Filadelfije, da je Bolden iz redova šampiona Srbije otišao u NBA.

Bolden je tokom nedavno završene Ljetnje lige bilježio prosječno 10 poena, 5,3 skoka i 1,3 asistenciju za 24,3 minuta na parketu.