Najveći vodeni park Evrope u kojem se kupa 365 dana u godini

Pedesetak kilometara od Berlina, u bivšem vazduhoplovnom hangaru, smjestio se najveći tropski vodeni park u Evropi

Tropical Island Resort prostire se na 6.47 hektara, a odjednom može da ugosti čak 6.000 posjetilaca. Oni što posebno privlači pažnju jeste to što je otvoren tokom cijele godine.

U hangaru vladaju pravi tropski uslovi – toplo je i vlažno, nezavisno od neovisno od spoljašnjih vremenskih prilika. Parkom dominira kišna šuma koja se proteže na 10.000 kvadratnih metara i sastoji od 50.000 biljaka. Ona je dom i raznim tropskih životinja, poput flamingosa, paunova i crveno-modrih ara.

Namijenjen je gostima svih generacija i profila. Za djecu je rezervisan „Tropino Club“ koji nudi vožnju minibrodovima, zabavne tobogane i vodene igre uz koje im nikad neće biti dosadno.

Odrasli mogu da se opuste u laguni koja je napravljena po uzoru na balijske, uživaju u sauni ili drugim spa uslugama i okupaju se u takozvanom „tropskom moru“, koje prekriva površinu veličine tri olimpijska bazena.

U okviru vodenog parka možete da jedete u čak šest restorana, koji služe sve od hamburgera i pica do azijske kuhinje, ali i prespavate u šatoru. „Tropical Island Resort“ omogućava i kampovanje u okviru vodenog parka po cijeni od 26 eura.

Prošle godine otvoren je i spoljašnji dio po imenu Amazonija, koju je zbog temperatura najbolje posjetiti u ljetnjim mjesecima.