Povratak Škode Felicije?

Automobil

Škoda bi mogla ponovo da aktivira ime Felicia za jedan od svojih budućih modela, ali bi se on znatno razlikovao od prethodnog automobila sa ovim nazivom koji se prodavao 90-tih godina 20. vijeka

Češki proizvođač planira ofanzivu električnih vozila, koji će biti dio nove generacije modela na struju grupacije Volkswagen, a AutoExpress piše da bi Škodin električni automobil trebalo da ponese oznaku Felicia E.

Poslednja Škoda sa ovim imenom bio je hečbek koji se proizvodio između 1994. i 2001, kao preteča modela Fabia.

Eventualni nasljednik biće čisto električni automobil, sa dodatkom “E” u nazivu, postavljen na Volkswagenovu MEB mehaničku platformu za modele na struju, a baziran na VW električnom konceptu I.D, Iz 2016.

Kako saznaje AutoExpress, Felicia E bila bi po spoljnim dimenzijama u rangu sa Škodom Rapid Spaceback, ali sa znatno više prostor u putničkoj kabini, čak više i od modela Ovtavia.

To ne bi bio jedini model Škode na struju, s obzirom da je u planu i produkcijska varijanta Vision E koncepta iz aprila 2017. Ovaj električni krosover po veličini bi bio pozicioniran između SUV modela Karoq i Kodiaq.