Mega transfer potresa rukometni svijet

Sport

Ljeto 2017. godine se ozbiljno namjerilo da obara sportske finansijske rekorde. Index otkriva da će jedan od njih potresti i rukometni svijet

Adreas Volf (26) je njemački golman, zvanično najbolji čuvar mreže na prethodnom Evropskom šampionatu u Poljskoj, koji će po svemu sudeći postati i najskuplji i najplaćeniji.

Volf bi trebalo da iz Kila pređe u Vesprem za 2.6 miliona eura, što je za rukomet vrtoglava suma novca.

On je u Kil došao iz Veclara, u njemačkom velikanu nije zadovoljan minutažom pa želi da ide, a prvi u redu za njegov potpis je finalista prošlogodišnje rukometne Lige šampiona.

Do sada je najskuplji bio prelazak Nikole Karabatića iz Barselone u PSŽ. Francuski internacionalac srpskog porijekla je prešao za 1.8 miliona eura, uz godišnju platu od pola miliona eura.

Nijemac bi u Mađarskoj trebalo da dobije godišnja primanja od 700.000 eura pa bi uz najskuplji transfer postao i najplaćeniji.

Brani za Njemačku poslednje četiri godine, do sada je upisao 50 nastupa i šest golova. Prošle godine je u Poljskoj postao prvak Evrope, a ima i bronzanu medalju iz Rija. Prethodne dvije godine je bio najbolji golman na svijetu.

Prethodnih nedelja se dosta govorilo o prelasku Nejmara iz Barselone u Paris Sen Žermen za 222 miliona eura. On je Parižanima kroz dresove i golove već počeo da se isplati, ali je zanimljivo uporediti da taj transfer košta skoro 100 puta više od najskupljeg transfera u sportu koji nije najvažnija sporedna stvar na svijetu.