Regionalni mediji: Delta će imati hotele u Zagrebu i Tirani

Region

Kompanija Delta holdinga, čiji je vlasnik Miroslav Mišković, otkrila je svoje namjere o kupovini i gradnji novih hotela u regionu

Čelnici kompanije, kako prenose regionalni mediji, u razgovoru sa novinarima iz regiona nisu krili da im je želja da osim hotel u Ljubljani koji uskoro otvaraju, žele da otvore hotele i u Zagrebu, Podgorici i Tirani.

Potvrdili su kako u Zagrebu žele da kupe neki od postojećih hotela, a želja im je da to bude Esplanade. To je novinarima u neformalnom druženju potvrdio i sam Mišković koji se rijetko pojavljuje u javnosti i druženjima s novinarima, dok je tokom svoje prezentacije kompanije Marija Desivojević Cvetković, viša potpredsjednica Delte za strategiju i razvoj, izjavila kako je Esplanade njihova želja, ali da za sada nisu započeli konkretne razgovore.

“Za ovakav posao potrebna je i saglasnost druge strane, a Esplanade je naša želja”, kazala je. Nije propustila još jednom pohvaliti gradonačelnika Zagreba Milana Bandića, koji ih je, kaže, odlično primio u Zagrebu, gdje su i gledali neke lokacije.

“Zasad je naša odluka da ne idemo u građenje novog, već preuzimanje postojećeg hotela koji bi se mogao uklopiti u vrhunske standarde koje postavlja Intercontinental”, rekla je.

Na pitanje imaju li interes za širenje hotelskog biznisa po hrvatskoj obali Desivojević odgovara kako nisu kompanija koju zanima turistički sektor, jer su orijentisani na otvaranje biznis hotela visoke kategorije u velikim glavnim gradovima.