Niko kao Kobi Brajant – Lejkersi povlače 8 i 24

Sport

Kobi Brajant ući će u istoriju NBA lige i kao penzioner pošto će postati prvi igrač zbog koga će jedna franšiza povući dva broja

Upravo to je odluka predsjednika Lejkersa i franšize iz Los Anđelesa, a svečana ceremonija zakazana je za 18. decembar, potvrđeno je za ESPN.

Jedan od najboljih igrača svih vremena povukao se na kraju sezone 2015/2016 kao petostruki NBA šampion, učesnik ol-star mečeva u 18 navrata, a samo su Karim-Abdul Džabar i Karl Meloun postigli više poena od njega u najjačoj ligi sveta (33.643).

Brajant je u svojoj dvadesetogodišnjoj karijeri, u kojoj je branio samo boje ‘Jezerdžija’, nosio brojeve 8 i 24 po tačno deceniju, a nešto uspješniji bio je sa dva broja na leđima.

Sa osmicom ima učinak od deset ol-starova, četiri NBA prva tima i tri titule, dok je sa dvadesetčetvorkom deset puta bio ol-star i dva puta šampion, ali i dva puta MVP velikog finala.

Kobi će biti jubilarni, deseti ‘Jezerdžija’ kome će broj biti povučen – posle Vilta Čemberlena (13), Eldžina Bejlora (22), Gejla Gudriča (25), Medžika Džonsona (32), Šekila O’Nila (34), Džejmsa Vortija (42), Džerija Vesta (44) i Džamala Vilkisa (52), a prvi uz Šekila koji će u to društvo ući a da nije član Kuće slavnih.