Mostar destinacija njemačke niskotarifne aviokompanije

Region

Mostar je postao nova destinacija niskotarifne njemačke kompanije Eurowings zahvaljujući glasovima prikupljenim u online anketi

U napetoj završnici Mostar je pobijedio irski Shannon i italijanski Trapani pa će u narednoj ljetnoj sezoni dobiti direktnu avionsku liniju za Keln.

Nakon jednosatnog glasanja u kojem je Mostar konstantno vodio i na kraju osvojio 38 odsto glasova na Facebooku, kompanija Eurowings oglasila se porukom “Hvala na glasanju i vidimo se u Bosni i Hercegovini”.

Eurowings je ranije objavio listu deset evropskih destinacija i pozvao posjetioce svoje stranice da glasanjem odluče koji će grad tokom naredne ljetne sezone ući u red letenja. U konkurenciji s Mostarom našli su se Brač, Trst, Castellon, Podgorica (zauzeli smo predposljednje mjesto sa 2,3 odsto glasova), Shannon, Trapani, Bergen, Belfast i Biarritz.

Mostar se zahvaljujući glasovima vrlo brzo našao u finalnom krugu glasanja, a tijesna borba sve vrijeme je vođena sa Shannonom i Trapanijem.

Brojne javne ličnosti pozvale su građane da glasaju za Mostar, a gradonačelnik Ljubo Bešlić prije glasanja je istakao da je dobijanje ovakvih letova od velikog značaja za razvoj Mostara i Hercegovine.

Aerodrom Mostar već godinama pokušava proširiti ponudu letova neke niskotarifne kompanije, a napori su se konačno isplatili