9 najmoćnijih žena o najboljem poslovnom savjetu koje su dobile

Lider

Dame koje su ušle na listu top 50 poslovnih žena u 2017. godini znaju šta je potrebno za uspešnu karijeru

Do direktorskih mjesta došle su postepeno, korak po korak, a imaju savjete za sve žene koje bi da krenu njihovim stopama.

Suzan Vojcicki; CEO; YouTube, Google/Alphabet:

“Izrazite se. Nemojte se plašiti i ustručavati da kažete ono što vam je na umu i da zamolite za ono što želite da dobijete.”

Keti Engelbert; CEO; Deloitte:

“Podignite ruku, preuzmite na sebe rizik, i ne plašite se neuspjeha – to je jedna od najvećih prepreka ka uspjehu.”

Meri Bara; Predsjedavajuća i CEO; General Motors:

“Nemojte prekidati svoje poslovne veze suviše brzo i rano. Nemojte se udaljavati od svoje karijere samo zato što mislite “da će se nešto desiti ili se nešto neće desiti”.

Šeril Sandberg; Operativna direktorka (COO); Facebook:

“Uvjek se prihvatajte novih izazova – čak i kada niste sigurni da ste potpuno spremni.”

Đini Rometi; Predsjedavajuća i CEO; IBM:

“Budite spremni da uočite prilike za napredak i razvoj kada se pojave – jer su to ključne prilike za učenje. Znaćete jer će učiniti da se osjećate neugodno, a vaš inicijalni impuls može da bude da još niste spremni za to. Ali upamtite: Napredak i komfor nikada ne idu zajedno.”

Ruth Porat; Finansijska direktorka; Google/Alphabet:

“Budite sigurni da radite za nekog pouzdanog ko je voljan da rizikuje sa vama, da vam daje fleksibilne prilike, i ko je tu da vas podrži kada stvari krenu onako kako niste planirali. I uradite to isto za ljude iz svog tima.”

Džudit Mekena; Operativna direktorka; Walmart U.S.:

“Nikada se nemojte bojati da zaposlite ljude koji su pametniji od vas, i nikada se nemojte plašiti da primite ljude koji su drugačiji od vas. To je nešto što je teško sprovesti, ali ključno ako želite da stvorite tim koji postiže ozbiljne rezultate.”

Marijana Lejk; Finansijska direktorka; J.P. Morgan Chase:

“Vi ste onoliko dobri koliko je dobar tim koji ste napravili, zato budite magnet za talente i okružite se najboljima i najbistrijima.”

Ejmi Hud; Finansijska direktorka; Microsoft:

“Nećete imati isti plan za nekoliko godina kao što imate sada. Život i prioriteti se mijenjaju – pa će se tako mijenjati i vaši izbori.”