Kejsi Aflek neće voditi dodjelu Oskara

Film

Kejsi Aflek, glumac koga su dvije članice filmske ekipe na jednom filmskom setu optužile za seksualno uznemiravanje, povukao se kao prezenter s dodjele nagrada Oskar 2018

Očekivalo se da će Aflek (42), koji je prošle godine osvojio Oskara za najboljeg glumca za ulogu u filmu Manchester by the Sea, ove godine je trebalo da preda nagradu za najbolju glumicu, u skladu s tradicijom dodjele.

Aflekova portparolka Mara Buksbaum potvrdila je da glumac neće učestvovati na ovogodišnjoj dodjeli nagrade Američke filmske akademije, ali je odbila bilo kakva dalja objašnjenja.

Aflek, mlađi brat glumca i reditelja Bena Afleka, osvojio je 2017. nagradu za najboljeg glumca u konkurenciji s Denzelom Vošingtonom i Rajanom Goslingom. Osvojio je i Zlatni globus, kao i brojne nagrade filmskih kritičara. Tada je pobijedio uprkos tome što su se uoči dodjele pojavile optužbe za seksualno uznemiravanje.

Optužile su ga dvije članice filmske ekipe koja je s njim radila na jednom ranijem filmu, a optužbe su navodno riješene bez suda, nagodbom uz nepoznati iznos naknade. Aflekov advokat tada je odbacio sve optužbe na račun glumca.