Ovo su najbogatije žene, a iza njih stoje moćni brendovi

Na listi magazina Forbs za 2018. našao se rekordan broj žena – 256, čije je ukupno bogatstvo povećano za 20 posto od prošle godine i sada iznosi oko 1.000 milijardi dolara

Najbogatija žena na svijetu je Elis Valton, kćerka osnivača američke kompanije Volmart, Sema Valtona. Vrednost njene imovine je 46 milijardi dolara. Volmart je najveća američka i svjetska kompanija za trgovinu i najveći maloprodajni lanac.

Druga na listi najbogatijih žena je Fransoaz Betankur Mejers, nasljednica kozmetičkog giganta Loreal. Njena imovina procijenjena je na 42,2 milijardi dolara.

Na trećem mjestu je Suzan Klaten, koja je naslijedila udeo u automobilskom gigantu BMV i čija se imovina procjenjuje na 25 milijardi dolara.

Četvrta je Žaklin Mars, koja se bavi proizvodnjom hrane. U njenom vlasništvu je čuveni brend slatkiša Mars. Njeno bogatstvo iznosi 23,6 milijardi dolara.

Peta je Jang Huijan iz Kine koja se bavi nekretninaama, s bogatstvom od 21,9 milijardi dolara.

Šesta žena po bogatstvu na svijetu je Lorin Pauel Džobs, koja ima dionice u Eplu i Dizniju, a bogatstvo joj se procjenjuje na 18,8 milijardi dolara. Ona je udovica Stiv Džobsa.

Sedma je Džina Rajnhart (17,4 milijarde) iz Australije koja je u poslu s rudnicima.

Na osmom mjestu je Iris Fontbona (16,3 milijardi) iz Čilea, koja se takođe bavi vađenjem ruda, a na devetom Abigejl Džonson iz SAD, koja se bavi finansijskim menadžmentom, s 15,9 milijardi.

Na desetom mjestu je žena iza koje stoji još jedan moćan brend – Hajneken. Riječ je o Šarlen de Karvaljo Hajneken. Ona je jedna od nasljednica danskog brenda za proizvodnju piva, a njeno lično bogatstvo iznosi 15,8 milijardi dolara.