Gugl će ‘prognati’ kriptovalute

IT gigant Gugl zabraniće oglašavanje sadržaja koji su u vezi sa kriptovalutama, prenosi B92

Neće biti dozvoljeno reklamiranje takvih proizvoda uključujući i ICO (inicijalna ponuda novčića), digitalne novčanike ili savjete za trgovanje preko nekih platformi.

Sličan potez najavio je i Fejsbuk ranije ove godine. Ova društvena mreža je saopštila da će zabraniti sve oglase za bitkoin i druge kriptovalute kako bi zaustavili reklamiranje i promovisanje nečega što se često povezuje sa prevarama.

Kompanija Gugl ažurira politiku reklamiranja vezanih za finansijske usluge kako bi zabranila bilo kakvo oglašavanje sadržaja vezanih za kripto-valute, izjavio je direktor oglašavanja Skot Spenser.

To znači da čak ni kompanije sa legitimnim ponudama kripto valuta neće moći da prikazuju oglase putem bilo kog Gugl proizvoda za oglase.

– Nemamo kristalnu kuglu da vidimo kuda će ići kripoto-valute, ali smo vidjeli dovoljno štete ili potencijalne štete i to je oblast kojoj želimo da pristupimo izuzetno oprezno – rekao je Skot.

Neće biti dozvoljeno reklamiranje takvih proizvoda uključujući i ICO (inicijalna ponuda novčića), digitalne novčanike ili savete za trgovanje preko nekih platformi.