Prije 10 godina Stiv Džobs je predstavio prvi Ajfon

Na današnji dan 2007. godine, Stiv Džobs je predstavio uređaj Ajfon koji definiše današnju najveću tehnološku kompaniju na svijetu.

Tačno deset godina kasnije Epl slavi tu najavu koja se dogodila na događaju „Macworld 2007“, sjećajući se predstavljanja ”revolucionarnog proizvoda” koji zauvijek odredio status Epla u mitovima tehnološkog napretka čovječanstva.

Uređaj je nazvan Ajfon, ali ga je pokojni Džobs tada opisao kao tri-u-jedan proizvod: ”iPod sa širokim ekranom sa kontrolama na dodir, revolucionarno mobilni telefon i napredni uređaj za internet komunikacije.” Ajfon je od tada prošao kroz mnoge promjene, dobio poboljšanja, ali suština načina na koji se koristi ostala je ista.

Ajfon je i dalje najvažniji uređaj koji pravi Epl i kako je trenutni CEO Tim Kuk rekao prisjećajući se događaja starog deceniju: ”Ajfon je suštinski dio života naših korisnika, danas više nego ikad on redefiniše način na koji komuniciramo, zabavljamo se, radimo i živimo.” On je obećao da je Ajfon postavio standarde u svijetu mobilnih kompjutera u svojoj prvoj deceniji i da najbolje tek stiže.