Marc Jacobs ulazi na tržište pametnih satova

Marc Jacobs upravo je predstavio svoj prvi Wear OS pametni časovnik, a sigurni smo da će ljubitelji mode i tehnologije biti zadovoljni njegovim dizajnom

Za razliku od kockastog dizajna Apple časovnika, Marc Jacobs je predstavio Riley Touchscreen koji ima tradicionalno zaobljeno kućište i brojčanik sa AMOLED displejem od 1.19 inča. Sa jedne strane kućišta, umjesto korone, nalazi se taster kojim se može kontrolisati sat, ako želite da izbjegnete upotrebu ekrana osjetljivog na dodir.

Ovaj uređaj poseduje Qualcomm Snapdragon Wear 2100, a RAM i interna memorija za sada nisu otkrvene. Znamo da je trajanje baterije ovog modela dvadeset četiri časa, a ono što je posebno dobra pogodnost je činjenica da se on može puniti i bežično. Kao što je to slučaj sa drugim pametnim modelim časovnika, on može pratiti vaše pozive, poruke i druge notifikacije, a može pristupiti i servisu Google Assistant.

U ponudi su tri varijante, pri čemu je jedna totalno crna, druga ima zlatan sat i bijeli kaiš, dok je treća okarakterisana roze zlatnom bojom sata i sivom bojom kaiša. Sva tri kaiša napravljena su od silikona, tako da nisu baš podjednako privlačni kao svoji luksuzni suparnici koji dolaze sa narukvicama od tkanine ili kože, ali, nisu ni sasvim odbojni.

Modeli će biti dostupni za kupovinu od idućeg mjeseca.