Vacheron predstavlja jedinstveni sat

Satovi

Vacheron je upravo predstavio svoj drugi jedinstveni sat kao dio izložbe u okviru sajma SIHH 2019

Nazvan Constantin Les Cabinotiers Minute Repeater Tourbillon Sky Chart, kao što i samo ime sugeriše, sadrži tri komplikacije-turbilon, nebeski grafikon i minutni repetitor.

Nevjerovatni časovnik časovničarskog brenda iz Ženeve ima prečnik kućišta 45mm od 18k belog zlata, optočen sa 112 baguette dijamanata. Kao dodatak maski i lugovima, satni markeri na crnom guilloche brojčaniku ukrašeni su dijamantima. Odličan guilloche uzorak stvara nevjerovatan efekat dubine. Turbilon se pojavljuje na tradicionalnom položaju, na poziciji 6 sati.

Sat pokreće mehanizam od 413 komponenti koji se bazira na kalibru 2755, sa 18,000 vibracija na sat i 58 sati rezervi snage. Reguliše ga jednominutnim turbilonom i integriše i minutni repetitor. Na obrnutoj strani kučišta nalazi se nebeski grafikon koji prikazuje noćno nebo iznad Ženeve. Mlečni put, sazvežđe i zvijezde vrše jednu punu rotaciju za 23 sata i 56 minuta, što odgovara sideralnom vremenu.

Elipsa na safirnom kristalu naglašava tačnu poziciju sazvežđa i dopunjuje se indikacijama siderealnog vremena, mjeseci i kardinalnih tačaka. Sat dolazi sa luksuznom kutijom od ebonovine i sa korektor olovkom kao dodatnom opremom.

Treba napomenuti da je ovaj časovnik jedinstvena kreacija i cijena je dostupna samo na upit. (Luxlife)