Na Mostri rođena nova filmska zvijezda, Lejdi Gaga

Film

Pop zvijezda Lejdi Gaga debitovala je na ovogodišnjoj venecijanskoj Mostri dugometražnim filmom Zvijezda je rođena u režiji Bredlija Kupera, a prve kritike govore da je u Veneciji zaista rođena nova filmska zvijezda

Desetine obožavalaca čekale su je na Lidu, gdje je u velikom stilu stigla brodskim taksijem u društvu glumca i producenta Bredlija Kupera. Lejdi Gaga je prošetala crvenim tepihom u laganoj haljini s blijedoružičastim nojevim perjem, držeći Kupera za ruku.

Film Zvijezda je rođena je treća verzija filma Vilijama A. Velmana iz 1937. godine. Prvi rimejk doživio je 1954. godine u režiji Džordža Kjukora sa Džudi Garland i Frenkom Pirsonom, a 1976. godine s Barbarom Strajsend.

U filmu glumi Ali, mladu pjevačicu pred kojom je karijera, ali sumnja u svoj talenat. Na svom životnom putu susreće Džeksona Mejna (Bredli Kuper), pjevača kantri muzike i zavisnika o alkoholu čija je karijera na zalasku, koji je otkriva i promoviše u pjevačku zvijezdu.

Pjevačica koja je u deset godina prodala 180 miliona nosača zvuka uporedila je svoje početke s likom iz svog filmskog prvenca.

Glumac Bredli Kuper (43) kome je ovo prva filmska režija, rekao je da od početka dobro sarađivao s pop zvijezdom.