Šangaj dobija najveće indoor skijalište

Travel

Šangaj će dobiti najveće zatvoreno skijalište na svijetu u kome će biti moguće skijanje tokom cijele godine, svih 365 dana

Wintastar, kako će se nazivati ovaj zatvoreni ski-centar, prostiraće se na nevjerovatnih 93.000 kvadratnih metara.

Posjetioci će u ovom centru moći da se skijaju na nekoliko zanimljivih staza, da uživaju u izložbama skulptura od snijega ili da uživaju u brojnim zanimljivim pozorišnim predstavama, koncertima i multidimenzionalnim bioskopskim projekcijama. U centru će se nalaziti i restorani i prodavnice.

Prema projektu, u sklopu ski-centra u Šangaju će se nalaziti i tri hotela različitog cenovnog ranga kako bi što veći broj ljudi mogao da uživa na snijegu. Planirana je i izgradnja ledenog hotela, za sve avanturiste i ljubitelje zimskih uslova.

Nije poznato kada će ovaj ski-centar biti otvoren, ali je njegova izgradnja već počela. Očekuje se da će biti završen i otvoren najkasnije do početka Zimskih olimpijskih igara koje će se održati u Pekingu 2022.godine. Kompanija koja je uradila projekat za ovaj ski-centar je projektovala je i čuveni Ski Dubai, koji je u trenutku otvaranja, 2005. godine, bio najveći na svijetu.