Nevjerovatan rast prodaje električnog Jaguara

Automobil

Jaguar je u oktobru kupcima isporučio 1.200 primjeraka električnog krosovera I-Pace, što je do sada najbolja mjesečna prodaja ovog modela otkako je u proljeće stigao na tržište. Poređenja radi, u avgustu je prodato svega 140 jedinica modela I-Pace

Jaguar se ove godine pridružio proizvođačima automobila koji u svojoj ponudi imaju električne modele. Električni krosover I-Pace tako je preduhitrio slične modele na struju konkurentskih premijum marki iz Nemačke – Mercedes EQC, Audi E-Tron i električni BMW iX3. Ipak, borba za kupce nije bila laka pa je tokom ljetnjih mjeseci 2018. mjesečna prodaja iznosila svega par stotina vozila, da bi u septembru porasla na preko 700 isporučenih automobila.

Međutim, u oktobru je načinjen veliki skok – Jaguar je po prvi put u jednom mjesecu kupcima isporučio preko 1.000 automobila, pa je ukupna prodaja u 2018. porasla na 2.468 primjerka modela I-Pace.

Inače, Jaguar je u oktobru širom svijeta prodao 13.764 automobila (svih modela) uz rast prodaje na godišnjem nivou od 11,6%, što znači da je za povećanje obima prodaje najzaslužniji upravo električni I-Pace.

Dok se na tržištu ne pojave električni modeli velike njemačke trojke (Mercedes, Audi, BMW), praktično jedini pravi rival Jaguara I-Pace odstaje Tesla Model X.