Posle Golfa, problemi sa softverom usporavaju i Škodin bestseler

Automobil

Kako piše Autonews Europe, pozivajući se na zvaničan izvor iz Volkswagena, problem se odnosi na sistem koji omogućava vozilu da u slučaju nesreće automatski kontaktira hitne službe, što je funkcija koja je u Evropi obavezna u novim modelima tokom poslednje dvije godine.

Sada je zbog ovog problema upaljen crveni alarm u čitavoj Volkswagen Grupi, a osim Golfa, pod lupom je još jedan izuzetno bitan model uz njemačke grupacije – nova Škoda Octavia.

Octavia je dugogodišnji bestseler češkog proizvođača i ako bi se problemi otkrili nakon što počnu isporuke ovog vozila, potencijalno bi bile ugrožene hiljade primjeraka.

Zato su iz Škode najavili da će preduzeti preventivne mjere da se to ne dogodi, što znači da se isporuke automobila kupcima privremeno odlažu kao što je slučaj i sa Golfom 8.

Procjenjuje se da će ažuriranje softvera za Golf postati dostupno između 15. i 21. juna, pa se očekuje da će tada biti apdejtovan i u modelu Škoda Octavia.

Iz istog razloga ispituje se softver na novoj generaciji modela Seat Leon i Audi A3, s obzirom da kao i Golf i Octavia pripadaju istoj generaciji kompaktnih automobila VW Grupe.