Izuzetno rijedak viski konačno u prodaji

Lux

Brilijantni ljudi iz kompanije Cask 88 poznati su kao vodeći stručnjaci kada se radi o rijetkim i starim viskijima, pa baš iz tog razloga uvijek obraćamo pažnju na njihova nova izdanja…

Ovih dana, oni su predstavili jedan od najboljih singl malt viskija svih vremena, Glenlivet 50. Ako ste ikada poželjeli da posjeduje rijetki klasični viski, ovo je pravo vrijeme da potrošite 8.900 dolara, jer upravo toliko jedna flaša ovog ekskluzivnog pića košta.

Flaša koju Cask 88 predstavlja, kreirana je u čast Ejba Rozenberga, Amerikanca koji se toliko zaljubio u odlični Glenlivet viski, koji se proizvodi od 1824. godine u Škotskoj, da je uvezao na hiljade flaša tokom i nakon ere prohibicije, kreiravši kolekciju od oko 4.000 sanduka najboljih viskija koji su proizvedeni u Škotskoj tokom prethodnog vijeka.

Ova flaša, koja je dio njegove originalne kolekcije, potiče iz pedeset godina starog bureta, koje je destilovano 1968. godine. Flaša je nastala kao djelo jednog od najfinijih staklara iz Italije, a predstavljena je u prefinjenoj drvenoj kutiji.

Unutar flaše se svakako nalazi najvažniji dio. Ekskluzivni viski ima veoma interesantne profile ukusa i note, sa bogatim, slatkim i punim mirisom koji će svako pamtiti. Nevjerovatni ukus koji ovaj viski nudi potiče od savršene kombinacije iberijskog voća i kremaste karamele sa osnovama od vanile.