Akcije Deutsche banke dostigle najnižu vrijednost ikad

Banke

Akcije njemačke bankarske institucije Deutsche banke pale su danas tri odsto, dostigavši najnižu vrijednost ikad, nekoliko dana pred godišnju konferenciju.

Do rasprodaje dionica došlo je usljed afere o tome da je banka pokušala da zataška seriju sumnjivih transakcija koje uključuju pravne subjekte koje kontrolišu američki predsjednik Donald Tramp i njegov zet tokom 2016. i 2017. godine.

Prema izvještajima medija, te transakcije označili su službenici banke i spremali se da ih pošalju Ministarstvu finansija SAD kao izvještaj o takozvanim sumnjivim aktivnostima.

Međutim, tvrdi se da su rukovodioci Deutsche banke odbili sugestije svojih zaposlenih i odlučili da odbace brigu o mogućem pranju novca. Te transakciju su navodno uključivale protok novca između prekomorskih pravnih lica i pojedinaca.

Akcijama Deutsche banke trgovalo se po 3,27 odsto nižoj cijeni, od 6,623 dolara za komad. Posljednji put su akcije pale tako nisko u decembru lane zbog izvještaja o mogućem spajanju sa rivalom Komercbankom.