Novi Škoda Superb predstavljena u punom sjaju

Automobil

Novi, restilizovani Škoda Superb zablistao je na premijeri u Bratilsavi u četvrtak popodne. Nije doživio radikalne promjene, najočiglednija je na zadnjem dijelu gdje se umjesto korporativnog logoa sada nalazi natpis ŠKODA.

Superb je malo porastao zahvaljujući restilizovanom prednjem braniku, dok je za pogon dobio standardne Volkswagenove agregate.

Što se tiče turbobenzinaca pod oznakom TSI, tu su 1,5-litarski sa 150, te 2,0-litarski sa 190 i 272 KS. Škoda ne odustaje od dizela pa su tu i tradicionalni TDI, počevši od 1,6-litarskog sa 120, do 2,0-litarskog od 150 i 190 KS.

Prvi put Superb je dobio i plug-in hibridni pogon u čijoj je osnovi 1,4-litarski TSI koji u paru sa elektromotorom daje ukupnu snagu od 218 KS. Superb stiže u četiri paketa opreme, a mi vam predstavljamo kako će izgledati u najvišem L&K te u Sportline, kao i hibridnu iV verziju.

Osim toga, Superb će prvi put dobiti i Scout varijantu koja će biti alternativa SUV zbog povišenog klirensa i 4×4 pogona. Prodaja novog Superba kreće početkom 2020. godine.