Nakon Bambija Mid Europa Partners prodao i Knjaz Miloš

Region

Privatna investiciona kompanija Mid Europa Partners potpisala je ugovor o prodaji srpskog proizvođača mineralne vode i bezalkoholnih pića „Knjaz Miloš“ zajedničkom preduzeću „Karlovarske Mineralne Vodi“ (KMV) i PepsiCo , navodi se u srijedu.

Transakcija je podložna provjeri nadležnih antimonopolskih organa i očekuje se da će se zaključiti u trećem kvartalu 2019. godine, navodi Mid Europa Partners.

Vrijednost posla nije objavljena.

„Knjaz Miloš je još jedan primjer vizije i sposobnosti Mid Europa da transformiše centralnoevropsku potrošačku kompaniju u brendiranog lidera kategorije. Nakon naše nedavne prodaje Bambi-ja Coca-Coli HBC, Knjaz Miloš je takođe našao svoje pravo mjesto u portfelju vodećeg međunarodnog igrača“, rekao je Robert Knorr, su-upravljački partner privatne investicione kompanije.

U februaru, Mid Europa Partners prodala je srpsku konditorsku kompaniju Bambi kompaniji Coca-Cola HBC za vrijednost od 260 miliona eura.

Mid Europa Partners kupio je Knjaz Miloš zajedno sa Imlekom i Bambijem, formirajući potrošačku grupu „Moji Brendovi“ 2015. godine. Nakon preuzimanja i imenovanja novog menadžerskog tima, Knjaz Miloš, već vodeći proizvođač mineralne vode, kapitaliziran je na povećanoj potražnji potrošača za inovativnima proizvodima za hidrataciju i napitaka, i pojavio se kao lider u ovim kategorijama.