Volkswagen razmatra prodaju Lamborghinija

Akvizicije

Prema nezvaničnim i nepotvrđenim navodima koji dolaze iz Volkswagen Grupa, navodno razmišljaju tome šta im je raditi sa italijanskom markom supersportskih automobila.

Budemo li precizniji, dolazi sve više informacija o tome kako su u narednom periodu priprema ozbiljna rekonstrukcija cijele grupacije, a koja bi trebala neke marke okrenuti u novom smjeru. Jedna od njih govori i kako bi Škoda trebalo da počne da proizvodi jeftinije automobile, jer su trenutno vrlo blizu (negdje bi rekli i bolji) od Volkswagenovih modela. Veća bi se pažnja trebala posvetiti i španskom Seatu za kojeg se predviđa velika ekspanzija, a što je već donekle započelo SUV ofenzivom.

Mnoga su premišljanja treba li u sastavu njemačkog diva ostati i poznati italijanski brand supersportskih automobila, a koji je zahvaljujući specifičnosti vozila koja proizvode, dugo bio na ivici opstanka. Sada pak jako dobro ide prodaja SUV model Urus, uvodi se dorađeni Aventador te je tržište u očekivanju novog hibridnog supersportskog automobila koji bi trebali pomoć nastavku podizanja profita kompanije.