Specijalni katamaran sa Porsche Design potpisom

Lux

Nijedna osoba koja kupuje Porsche, nema želju da se uklopi sa drugima i postane dio mora. Poznati po svojim legendarnim sportskim automobilima, slavni brend je sada svoj sopstveni dizajnerski etos prenio na novi nivo uz pomoć ovog katamarana.

Ovaj futuristički brod dužine 42 metra, koji je konstruisalo Kockums brodogradilište u Švedskoj, nastao je kao djelo singapurskog Royal Falcon Fleet i Porsche Design Studio. Nazvan Royal Falcon One, ovaj brod ima jedinstveni višestrani dizajn koji je potekao iz uma arhitektonske kompanije, Incat Crowther. Brod sa dva trupa kreiran od aluminijuma posjeduje izobilje estetske privlačnosti, ali je takođe nevjerovatno funkcionalan – njegov širok raspon osigurava efikasno krstarenje, kao i sasvim dovoljno prostora.

Moderni enterijer dolazi sa raskošnim detaljima koji na idealan način prate ultra-savremeni eksterijer. Royal Falcon One ima pet prostranih kabina i može primiti do deset gostiju. Tri duple kabine se nalaze na glavnoj palubi, dok master apartman i VIP kabina pronalaze svoje mjesto na gornjoj palubi. Master apartman pune širine ima svoju privatnu palubu, dok gosti mogu uživati u luksuznim pogodnostima, uključujući bar, prostor za zabavu, vidikovac, đakuzi sa ležaljkama i tendersku garažu.

Sam brod, na kom je rađeno 10 godina, dobija svoju snagu od twin 4.600 KS MTU 16V 4000 M93L dizel motora i twin Rolls-Royce KaMeWA vodenih džetova. On može rezati kroz morske talase brzinom od 35 čvorova, dok opseg od 2.000 nautičkih milja pri brzini od 30 čvorova.

Royal Falcon One katamaran se može već sada kupiti, kao što smo već rekli, dok je cijena dostupna samo na upit.