Preživjeće samo 1% postojećih kriptovaluta

Valuta

Generalni direktor Ripla, Bred Garlinghaus, predviđa da će 99% svih kriptovaluta vjerovatno ići na nulu jer nisu fokusirane na stvarne probleme.

U intervjuu Blumbergu objavljenom 5. novembra, Garlinghaus je tvrdio da je do sada kreirano previše kriptovaluta, predviđajući da će opstati samo 1% svih kriptovaluta, piše Cointelegraph.

Taj mali broj kripto projekata koji će opstati će značajno promijeniti pravila igre u raznim industrijama i značajno će porasti tokom decenija jer će biti usmjereni na rješavanje stvarnih problema za stvarne kupce, izjavio je direktor Ripla.

Prema Garlinghausu, sve veći broj digitalnih sredstava uzrokovan je hajpom oko kripto ekosistema.

Napominjući da do danas postoji više od 3.000 digitalnih imovina kojima se svakodnevno trguje, direktor Ripla je nagovijestio da će vrlo malo njih zaista moći da zadovolji potrebe kupaca, tvrdeći da velika većina njih „vjerovatno ide na nulu“.

“Kad god postoji novo tržište, puno je ljudi koji hrle na to tržište i pokušavaju da pokažu da mogu da reše problem, mogu da isporuče potrebe kupca”, izjavio je Garlinghaus.

U intervjuu, Garlinghaus je kritikovao i takozvanu „volatilnost transakcija“ Društva za međunarodne međubankarske finansijske telekomunikacije (SWIFT), razjasnivši da takva pojava znači „izračunavanje vremena i volatilnosti“.

Citirajući nedavni članak koji je objavio Ripl o pojačanoj izloženosti volatilnosti XRP-a, Garlinghaus je tvrdio da XRP token ima „jednu desetinu izloženosti volatilnosti tipičnog fiat SWIFT plaćanja“.

U julu 2019. SWIFT je predstavio uspješnu probu trenutnih prekograničnih transfera u Aziji, tvrdeći da je pilot projekat za instant plaćanje izvršio plaćanja u trajanju do 25 sekundi, a najbrže je bilo za 13 sekundi.

Testovi su uključivali interakciju između SWIFT-ove platforme za trenutno plaćanje Global Payments Innovation i Singapurskog domaćeg rješenja za instant plaćanja FAST. Kao što je ranije objavljeno, SWIFT će omogućiti kompanijama koje se bave tehnologijom distribuiranog registra da koriste GPI platformu.