Jaeger-LeCoultre lansira još luksuzniju verziju svog luksuznog časovnika

Satovi

Nakon lansiranja roze zlatne verzije prošle godine, koja je osvojila čitav svijet tokom prošlogodišnjeg filmskog festivala u Veneciji, JLC brend je za ovu godinu odijenuo svoj slavni časovnik u bijelo zlato. Ženstveni časovnik zadržao je svoj vanvremenski dizajn narukvice, i dekorisan je sa ukupno 171 dijamantom težine 10.13 karata ukupno, koji imaju različite prečnike i ručno su postavljeni kako bi u cjelosti prekrili sat.

Model ima maleni brojčanik skriven iza poklopca koji je kreiran u obliku lista. Kompletno prekriven dijamantima, list se može podići ili spustiti jednim pokretom, što vlasniku daje priliku da pogleda na sat i otkrije njegov srebrni opalinski brojčanik sa apsolutnom diskrecijom.

U najvećem broju slučajeva, časovnici koji su tako maleni dobijaju kvarcni mehanizam, ali ipak, JLC brend je u njegovo kućište smjestio mehanički model, koji je razvijen prije devedeset godina. Juvelirski časovnik pokreće renomirani Jaeger-LeCoultre Calibre 101, koji je razvijen 1929.godine. Sa volumenom od 0.2 cm3 i debljinom od 3.4 mm, on ostaje najmanji mehanički mehanizam svijeta, do današnjeg dana.

Ručno navijajući mehanizam sastoji se od 98 komponenti i zahtijeva visoku preciznost kako bi bio sastavljen. Za sada, o cijeni ovog modela nemamo informacije.