Predivni Frederique Constant novitet

Osnovan 1988. godine, Frederique Constant je relativno novi brend u svijetu časovničarstva, posebno ako ga uporedite sa drugim renomiranim švajcarskim kompanijama

Ipak, oni su veoma brzo postali sinonim za nevjerovatne časovnike i inovativni dizajn, a jedan od njihovih čuvenih modela, Frederique Constant Classic Worldtimer Manufacture, sada je dobio osvježeni dizajn u vidu predivnog braon brojčanika koji je savršeno uparen sa detaljima od roze zlata koji su vidljivi na kućištu. Sa prečnikom od 42 mm i kućištem koje je napravljeno od nerđajućeg čelika, ovaj časovnik nema nikakvih dodatnih elemenata na sebi, a vodootporan je do dubine od 50 metara.

Svjetska mapa na brojčaniku ovog modela urađena je u svjetlijoj braon nijansi zarad stvaranja kontrasta, a u skladu sa braon temom, prsten sata i gradova su napravljeni u različitim tonovima ove boje. Ovaj Frederique Constant Classic Worldtimer Manufacture časovnik ima kazaljke koje su ručno polirane i dekorisane roze zlatom, što ga čini neodoljivo privlačnim.

Kućište ovog modela u sebi sadrži Frederique Constant FC-718 mehanizam koji ima frekvenciju od 4Hz i rezervu enerije od 42 h.

Cijena ovog modela je 4.195 dolara.